Translate

ΣΝΑΚ

Club Sandwich

Υλικά   

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
  • 4 φύλλα σαλάτας ή μαρούλι
  • 1 ώριμη και σφιχτή ντομάτα
  • 4 φέτες γαλοπούλα βραστή
  • 4 φέτες τυρί Millner

Εκτέλεση

Ψήνουμε το ψωμί σε γκριλ ή σε φρυγανιέρα. Για το πρώτο Club Sandwich απλώνουμε 3 φέτες ψωμί. Αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα.
Βάζουμε στη μία φέτα ψωμιού τυρί, μαρούλι και 1 φέτα ντομάτα και καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού. Ξανακάνουμε στρώση και καλύπτουμε με την Τρίτη φέτα ψωμιού. Καρφώνουμε οδοντογλυφίδες στις 4 γωνίες και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε τρίγωνα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά για το δεύτερο Club Sandwich.

Πηγή:www.argiro.gr

Τυροκριτσίνια

Υλικά   

  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. νερό ή γάλα
  • 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Απλώνουμε την σφολιάτα στον πάγκο. Χτυπάμε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε τυρί και πάπρικα.
Πατάμε με τα χέρια να κολλήσουν. Κόβουμε σε 24 μπαστούνια λωρίδες, τα στρίβουμε σαν βίδα – σπιράλ. Αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200ο c στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Πηγή:www.argiro.gr




Πιτσάκι

(Μία συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!)

Υλικά

  • 1 πίτα για σουβλάκι ή 1 φέτα ψωμί του τοστ(μπορεί γίνει και με μαύρο ψωμί) 
  • 1 φέτα κασέρι χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 φέτα γαλοπούλα ή αλλαντικό χαμηλό σε λιπαρά
Για τη σάλτσα, για κάθε φέτα:
  • 1 κ.σ. κέτσαπ(υπάρχουν και χαμηλές σε ζάχαρη!)
  • λίγη πιπεριά, ντομάτα, μανιτάρια
  • ρίγανη και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε μια φέτα ψωμί, πάνω σε αυτή βάζω τη κέτσαπ-ρίγανη και λίγο αλάτι.
  2. Προσθέτω την πιπεριά, τα μανιτάρια, και τις φέτες ντομάτας
  3. Πάνω από τη σάλτσα βάζω το αλλαντικό και τέλος το κασέρι. Τοποθετώ σε ταψί που έχω βάλει λαδόκολλα.
  4. Ψήνω στους 160-180, για 10-15 λεπτά(μέχρι να λιώσει το κασέρι).

 

Μανιτάρια γεμιστά


Υλικα

500 gr μανιτάρια (1 πακέτο στη μπλε συσκευασία champion)
½ πιπεριά Φλωρίνης ψημένη ή ντομάτα
50 gr φέτα τριμμένη
50 gr ανθότυρο τριμμένο
100 gr γιαούρτι (μισό κεσεδάκι στραγγιστό 2%)
2 κομμάτια ντομάτα λιαστή
άνηθο
πιπέρι
2 κουταλάκια λάδι
2 κουταλάκια ξύδι λευκό μπαλσάμικο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε προσεκτικά τη βάση τους ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. Τα βάζουμε σε ένα pyrex και ετοιμάζουμε τη γέμιση.Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα, τον άνηθο (όσο μας αρέσει, όχι υπερβολές όμως, λίγο για τη μυρωδιά), λάδι, ξύδι, πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια και στολίζουμε με ένα κομμάτι πιπεριάς για πιο όμορφο χρωματικό αποτέλεσμα.Ψήνουμε στο γκρίλ και καλή μας όρεξη…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η συνταγή μπορεί να γίνει και με κασέρι με λίγα λιπαρά ή παρμεζάνα αντί την φέτα - το  ανθότυρο και το γιαούρτι, έτσι γίνεται με λιγότερες θερμίδες!
Πηγή: syntageskardias.blogspot.com



Νόστιμα σπιτικά τσιπς

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • λαδόκολλα

  • Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
  • Τις στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.
  • Τις κόβουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια όπως είναι τα τσιπς.
  • Προσπαθούμε όσο γίνετε τα κομμάτια να έχουν το ίδιο πάχος.
  • Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, το ένα κομματάκι δίπλα στο άλλο και όχι η μια πάνω στην άλλη γιατί δεν θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 180c με αέρα, αλλιώς δεν πετυχαίνει.
  • Τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
  • Η προσοχή μας πρέπει να είναι στο φούρνο γιατί ενδέχεται μερικά τσιπς να είναι έτοιμα πριν κάποια άλλα. Απλά εμείς βγάζουμε αυτά που θα ροδίσουν πρώτα.
  • Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο τις αλατίζουμε.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου