Περιγραφή
Χρειάζεστε τις αγκινάρες σας, ένα κοφτερό μαχαίρι, ένα μπολ με νερό και λίγο λεμόνι, καθώς και μερικά λεμόνια για να τρίβετε τις αγκινάρες κατά τη διαδικασία του καθαρίσματος.Τι χρειαζόμαστε:
- αγκινάρες
- χυμός από 1 λεμόνι ή λίγα κλωνάρια μαϊντανού ή λίγο αλεύρι
Πως το κάνουμε:
1. Πάρτε την αγκινάρα σας, κόψτε το κοτσάνι της αφήνοντας περίπου 5 εκ. Με το μαχαίρι, αρχίστε να κόβετε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα της αγκινάρας.
2. Όταν φτάσετε στα εσωτερικά, λίγο πιο άσπρα και τρυφερά φύλλα, γυρίστε την αγκινάρα και καθαρίστε το κοτσάνι.
3. Μαζί με το κοτσάνι, θα κόβετε και το κάτω μέρος των σκληρών φύλλων που έχουν μείνει. Έτσι η αγκινάρα σας μένει στο τέλος άσπρη και καθαρή. Περάστε τη με ένα λεμονάκι για να μη μαυρίσει.
4. Γυρίστε τη ξανά με την κορυφή προς τα πάνω. Με το μαχαίρι, κόψτε με μια κυκλική κίνηση τα φύλλα που έχουν μείνει.
6. Κόψτε την αγκινάρα στη μέση. Με τη μύτη του μαχαιριού, αφαιρέστε τα "μουστάκια" που έχει η αγκινάρα στο κέντρο της.
7. Βάλτε τις καθαρισμένες αγκινάρες μέσα στο μπολ με το νερό και το λεμόνι.
Τώρα είναι έτοιμες για το μαγείρεμα!
Τώρα είναι έτοιμες για το μαγείρεμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μέσα στο μπολ, εκτός από λεμόνι, μπορείτε να βάλετε και λίγα κλωναράκια μαϊντανό ή λίγο αλεύρι. Και τα δύο αυτά βοηθούν στο να μη μαυρίζουν οι αγκινάρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου